b2s-1

Løbestilsanalyse

Optimer dit løb og forebyg skader

Løbestilsanalyse – optimer dit løb 

Løbestilsanalyse er til dig, der ønsker at få en grundig analyse af din løbestil til bl.a. at finde årsagen til en løberelaterede skade eller at afdække evt. udviklingsområder og dermed optimere dit løb. 

Mange løbere oplever at få løbeskader. Det kan være problemer med foden, hælen, smerter i eller omkring knæet eller hoften. Det kan derfor være en god ide at få en analyse af din løbestil. I flere tilfælde vil løbestilsanalysen, både kunne afdække årsagerne til dine problemer, optimere dit løb og være med til at forebygge skader.

En løbestilsanalyse henvender sig til alle uanset om du er nybegynder, supermotionist eller eliteidrætsudøver. 

Hvordan udføres analysen/testen

Inden analysen udføres, tager vi en snak om tidligere eller nuværende skader. Herefter laves der en grundig bevægelsesanalyse samt en test af stabiliteten henover din lænd, hofter, knæ og ankler. 

Løbestilsanalysen foregår ved, at der laves en videooptagelse af dine fødder, knæ og hofter under løb med og uden sko på. Der filmes fra 3 vinkler (forfra, bagfra og fra siden). Her kigges der på fod landingen, symmetrien, skridtlængde, hoftestabilitet mm.

Analyse af dit løb

Efter dit løb er filmet, analyseres testen og herefter vil vi sammen gennemgå din test og analyse. Her gennemgår vi, hvordan du kan optimerer din løbestil.

Du vil under din samtale, få rådgivning omkring løbetræning, løbe- og skadesforebyggende øvelser, som kan anvendes som et supplement til løbetræningen. Derudover vurdering af løbesko og indlæg, hvis der findes et behov herfor .

Samtale, analyse og gennemgang varer omkring 60 minutter.

Har du brug for en dygtig fysioterapeut i Vejle?

Uanset om du lider af følgevirkninger af en blodprop i hjernen, har tilbagevendende og uforklarlige smerter eller har fået en sportsskade, har vi som kompetente fysioterapeuter den rette viden, erfaring og udstyr til at hjælpe dig videre til en smertefri og mere mobil hverdag.

Vi har base i Vejle med eget træningslokale, og med klinik tæt på offentlig transport og motorvej, hjælper vi patienter fra både Vejle, Hedensted og omegn. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 93 90 43 24, sende en mail til [email protected] eller bruge vores kontaktformular.