b2s-2

Akut fysioterapi

Vi har en tid til dig indenfor 24-48 timer

Hurtig indsats = hurtig bedring 

Jo før du kommer i gang med korrekt håndtering af dine smerter eller skade, desto mere optimerer du muligheden for at komme ovenpå igen. Hurtig hjælp kan være dobbelt hjælp, fordi du undgår at belaste forkert eller holde unødig pause pga. Det er en god idé at få afklaret, om du skal fortsætte din hverdag eller aktivitet som normalt, eller om du med nogle ændringer i dine aktiviteter kan medvirke til at blive hurtigere smertefri igen.

Kommer du ind til en akut tid, foretager vi en fysioterapeutisk undersøgelse og en akut smerte- og/eller skadesbehandling. Herefter lægger fysioterapeuten i fællesskab med dig, en behandlingsplan, der skal sikre du kommer hurtigst muligt tilbage til normalt funktionsniveau igen.

Få en tid indenfor 24-48 timer

Akut fysioterapi er for dig, der har brug for en tid til fysioterapeut hurtigt (fx. ved en akut opstået skade under sport, pludselig ondt i lænden eller hold i nakken). Med akut fysioterapi får du følgende:

  • Tid inden for 48 timer
  • Hurtig skadesvurdering
  • Hurtig skades- og/eller smertebehandling
  • Et hurtigt overblik over din situation og nedsætter bekymring
  • Råd og vejledning om korrekt håndtering i den akutte fase 
  • Afklaring af problemets omfang og om du evt. bør videresendes til anden eller yderligere vurdering.

Da back2sport er en klinik udenfor sygesikringen, behøver du ikke at vente på først at få en tid hos din egen læge, før du opsøger vores hjælp. Er du medlem af Sygeforsikringen ”danmark” gives der tilskud. Nogen forsikringsselskaber dækker behandling uden lægehenvisning og sygesikringstilskud. Du kan læse mere om dette under feltet “tilskud og sundhedsforsikringer”.

Hvad kan du selv gøre, hvis uheldet er ude?

Man har i lang tid benyttet sig af princippet RICE, men dette princip er under forandring. I 2012 blev behandlingsprincippet POLICE i stedet introduceret, som den optimale tilgang til behandlingen af akutte skader.

POLICE står for følgende:

P = Protection / beskyttelse

OL = Optimal Loading / belastning

Ice = Ice / is

C = Compression

E = Elevation / løft

Er du derfor ude for en akut skade, som fx. en ankel forstuvning eller fiberskader, skal du starte med at bruge POLICE princippet, som første step og derefter ville det være en god ide at kontakte en fysioterapeut til videre vurdering og behandling.

Har du brug for en dygtig fysioterapeut i Vejle?

Uanset om du lider af følgevirkninger af en blodprop i hjernen, har tilbagevendende og uforklarlige smerter eller har fået en sportsskade, har vi som kompetente fysioterapeuter den rette viden, erfaring og udstyr til at hjælpe dig videre til en smertefri og mere mobil hverdag.

Vi har base i Vejle med eget træningslokale, og med klinik tæt på offentlig transport og motorvej, hjælper vi patienter fra både Vejle, Hedensted og omegn. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 93 90 43 24, sende en mail til [email protected] eller bruge vores kontaktformular.