Okklusionstræning i Vejle

Okklusionstræning

Okklusionstræning i vejle

Okklusionstræning er en træningsform, hvor blodtilførslen væk fra en muskelgruppe delvist bliver afklemt ved hjælp af en trykreguleret manchet. Formålet med træningsformen er frigive IGF-1 væksthormon, hvilket fører til øget muskelmasse, samt hurtigere heling af skadet væv.

Fordelen ved okklusionstræning er at der kan arbejdes med relative lave belastninger, men der kan fortsat ses positive effekter ved træningen, grundet det metaboliske stress som muskulaturen bliver udsat for, når den bliver afklemt.

Hvem har gavn af okklusionstræning?

Ny opererede patienter, bl.a.
– Korsbåndsopereret
– Hofteopereret
– Akilleseneopereret

Patienter, som af forskellige årsager ikke kan udføre traditionel tung styrketræning.

Det kunne eksempelvis være sengeliggende patienter, hvor formålet vil være at reducere muskeltab (atrofi).

Ældre, som ikke ønsker at træne i et fitnesscenter eller lignende, vil kunne øge deres muskelmasse, hvilket vil gavne deres balance, gøre dem mere sikre i deres gang funktionen og samtidig potentielt vil kunne reducere fald.

Elitesportsfolk, som ikke har mulighed for at udføre tung styrketræning grundet de er i sæsonen. Okklusionstræning vil være et godt supplement til deres øvrige træning, da de kan vedligeholde muskulaturen på uden at løfte mange kilo, på en i forvejen presset muskulatur.

Køb af okklusionsudstyr

Hvis du efter endt forløb hos os, fortsat har lyst til at træne med okklusionsudstyr kan du gennem klinikken købe det udstyr vi bruger i behandlingen, da vi er forhandlere af produktet.

Sikkerhed

Selvom muskulaturen bliver afklemt, så er sikkerheden fortsat for øje. Anbefalinger lyder på at en ekstremitet (ben eller arm) ikke bør være okkluderet mere end 10 minutter ad gangen.

 

Book tid til okklusionstræning

Ønsker du at booke en tid til Okklusionstræning, er du meget velkommen til at gøre dette via vores online bookingsystem. Uanset om du kommer til os som neurologisk patient eller som elitesportsudøver, vil du blive mødt af en kompetent fysioterapeut, der vil gøre sit ypperste for at hjælpe dig. 

Har du brug for en dygtig fysioterapeut i Vejle?

Uanset om du lider af følgevirkninger af en blodprop i hjernen, har tilbagevendende og uforklarlige smerter eller har fået en sportsskade, har vi som kompetente fysioterapeuter den rette viden, erfaring og udstyr til at hjælpe dig videre til en smertefri og mere mobil hverdag.

Klinikken er beliggende i Vejle, tæt på offentlig transport og motorvej. Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.